5.2.2018 12:45

Banco BNI begynder at investere gennem Fellow Finances platform

Som den første europæiske bank, er Banco BNI Europe begyndt at investere i lån gennem Fellow Finances platform. Som en moderne bank og en forløber i FinTech-partnerskabet, vil Banco BNI Europe nu være til stede på de nordiske og centraleuropæiske privat- og SMV-lånemarkeder, som investor gennem Fellow Finance

”Moderne banker ekspanderer og vokser gennem partnerskab. Fellow Finance muliggør og tilbyder en nem adgang til at investere i nordiske og centraleuropæiske forbruger- og SMV-lån via deres platform. Gennem sin investeringskonto hos Fellow Finance, kan Banco BNI Europe diversificere deres balanceinvesteringer til finske og tyske lån, både nemt og omkostningseffektivt. Dette er et eksempel på, at banker ikke behøver at oprette deres egne dyre virksomheder på markederne, men i stedet effektivt gøre indtræden til markeder gennem markedsplatforme for lån. Det er også et eksempel på, hvordan banker også kan udnytte FinTechs tilstedeværelse i sin kerneforretning." siger Jouni Hintikka, administrerende direktør for Fellow Finance.

”Investering i forbrugs- og SMV-lån gennem Fellow Finance giver os en glimrende mulighed for at udvide vores forretning, og vi er meget tilfredse med Fellow Finances analytiske og professionelle styring af kreditformidling.” siger Pedro Pinto Coelho, formand for Banco BNI Europe.

Indtil videre har Banco BNI Europa indgået 14 FinTech-partnerskaber med europæiske FinTech-ledere på tværs af kontinentet. Banken havde en vækst på 41 procent, hvilket resulterede i, at i slutningen af 2017 oversteg samlede aktiver 500 mio. euro, og Banco BNI Europe henviste fokus på "innovative produkter", som en forklaring på den forbedrede indtjening.