18.6.2018 13:00

Fellow Finance ekspanderer til Sverige

Fellow Finance, den førende udlånsplatform i Nordeuropa, lancerer en ny kanal for personlig finansiering til svenske kunder og samtidig en mulighed for investorer at begynde at investere i svenske forbrugslån.

Ved lanceringen vil Fellow Finance tilbyde sine tjenester til individuelle låntagere, og planlægger i fremtiden at introducere et virksomhedslånealternativ til virksomheder.

”Vi er glade for at være på det svenske marked, eftersom Sverige er en naturlig del af vores strategi til at blive den førende crowdfunding- og crowdlending-platform i Europa. Vi ser stort potentiale i Sverige og er glade for at introducere fordelene ved person-til-person lån for låntagere såvel som investorer." fortæller Jouni Hintikka, administrerende direktør.

Fellow Finance er den eneste tjeneste, hvor en investor nemt kan investere i virksomheds- og forbrugslån i flere lande, og derved opnå en bred grænseoverskridende diversificering af investeringer, samt få adgang til en ny aktivklasse. Fellow Finance har som mål at omdanne traditionelle bankudlån fra banker til direkte udlån mellem individer og virksomheder.

”Investering og låntagning på Fellow Finances digitale platform er nemt, pålideligt og transparent. Når man sammenligner vores tjeneste med traditionelle finansieringskanaler som banker og udlånsinstitutter, er den store forskel, at investorer i en auktion byder på at finansiere lånet. For låntagere betyder det, at de vil modtage de laveste tilbud for deres lån. For investorer tilbyder platformen mulighed for at investere direkte i forbrugs- og virksomhedslån, og derigennem let diversificere investeringer i flere lån." fortsætter Hintikka.

Siden starten af 2014 har Fellow Finance formidlet finansiering på over 270 mio. euro mellem investorer og låntagere, og dens volumen gør virksomheden til den største lånebaserede crowdfunding- og person-til-person-udlånstjeneste i Norden (kilde: Altfi). Fellow Finance betjener låntagere i Danmark, Finland, Sverige, Tyskland og Polen og har investorer fra 50 forskellige lande. I 2017 var markedsandelen i Finland for Fellow Finance 39 % (kilde: Finlands Bank).

”Vores hurtige vækst viser os, at en kundevenlig og transparent serviceorientering er højt værdsat af vores kunder, samtidig med der er stor efterspørgsel på alle de markeder, hvor vi opererer i. Låntagere, der er blevet finansieret via vores platform, har værdsat brugervenligheden ved ansøgning om lån og muligheden for at få de bedste tilbud fra investorer. Investorer har været meget tilfredse med muligheden for nemt at investere i en aktivklasse, der ikke korrelerer med de mere traditionelle aktivklasser, som aktie- og obligationsinvesteringer.” siger Hintikka

At drive en crowdledning- og crowdfunding-platform i Sverige kræver en tilladelse som betalingsinstitut. Fellow Finance har en betalingsinstituttilladelse fra det finske Finanstilsyn, og yder sine tjenester i EU og EØS-området på tværs af grænsen fra Finland til Sverige, og er registreret i det Svenske Finanstilsyns virksomhedsregister.

For mere information:

Jouni Hintikka, administrerende direktør, Fellow Finance Plc, +358 40 5855 009, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Fellow Finance – Crowdfunding for mennesker og virksomheder

Fellow Finance Plc er den førende markedspladsplatform for udlån i Nordeuropa og den første udlånsplatform, der tilbyder både en person-til-person udlånstjeneste for privatpersoner, og lånebaseret crowdfunding til virksomheder. Fellow Finance har ydet finansiering på over 270 millioner euro, og tjenesten har 370.000 brugere fra 50 forskellige tjenester. Selskabet ejes af dens grundlæggere og finansselskabet Taaleri Plc, og er et autoriseret betalingsinstitut under tilsyn af af det finske finanstilsyn.