18.04.2019 15:00 MARKEDSOVERBLIK

Fellow Finance tilbyder peer-to-peer lån i 5 forskellige lande, ydermere tilbyder Fellow Finance også forretningslån og fakturerings finansiering i Finland. Nu er det tid til at få et dybere indblik på peer-to-peer lån i det tyske marked. I fremtiden vil vi også give markedsoversigter over vores andre lande.

Markedsoverblik I Tyskland

Tyskland Sverige Danmark Finland Polen
Befolkning 82,38 millioner 10,04 millioner 5,77 millioner 5,56 millioner 38,06 millioner
Valuta Euro (EUR) Svensk krone (SEK) Dansk krone (DKK) Euro (EUR) Polsk zloty (PLN)
BNP per indbygger 44 469,91 USD 53 442,01 USD 56 307,51 USD 45 703,33 USD 15 751 USD
Beskæftigelsesprocent 75,40 % 68,10 % 65,90 % 72,10 % 68,00 %
Arbejdsløshedsprocent 3,3 % 6 % 3,8 % 5,4 % 5,8 %
Gennemsnitlige husholdningsstørrelse 2 2 2 2 3
Gennemsnitlige løn 3 516 EUR/Md 3 133 EUR/Md 3 804 EUR/Md 3 175 EUR/Md 1 999 EUR/Md

Om tyske låntagere

Vi åbnede op for det tyske marked for vores investorer i efteråret 2017, siden da har lånevolumen steget drastisk over de seneste måneder. En af grundene til at lånevolumen er steget så hurtigt skyldes vores samarbejde med den største låne-sammenligning tjeneste Check24. Mange er vores kunder finder vej til os gennem denne tjeneste.

Vi har også et samarbejde med Wirecard Bank. Samarbejdet gør det muligt for os at tilbyde en fuldstændig digital service til vores tyske kunder, ligesom vi gør på alle vores andre markeder. I Tyskland foregår identifikationsprocessen enten gennem IDNow, som er en video identifikationstjeneste, eller kunden kan vælge at gå til et posthus for identificering. Hvis kunden vælger metoden med IDNow, vil IDNow levere et billede og video af identifikationsprocessen. Denne proces er godkendt af det tyske banktilsyn. Metoden der foregår igennem et besøg hos posthuset, sker ved at kunden fysisk møder op, hvorefter posthuspersonalet så ville forsyne Fellow Finance med de officielle papirer. Kundernes betalings historik ville blive undersøgt af det nationale kreditinformationssystem (Schufa).

alttext

Om tyske låntagere

Det tyske marked adskiller sig fra vores andre markeder. I Tyskland er bankkulturen meget traditionel, og der er ikke mange udbydere af lån, som tilbyder lån udbetalt indenfor 24 timer, dette skyldes reguleringerne i Tyskland. Desuden er det forholdsvis nyt at optage et lån uden at besøge en bank i Tyskland, modsat de nordiske lande, hvor det er blevet en norm. Fellow Finance tilbyder muligheden for at vores tyske kunder kan optage et online lån meget nemmere og hurtigere end hvad de er vant til hos de tyske banker.

Vi har noteret at de tyske låntagere er langt mere omhyggelige omkring låntagning, sammenlignet med låntagere på vores andre markeder. En af disse grunde skyldes det nationale kreditinformationssystem Schufa. Schufa har alle informationerne om kundernes kredit, forrige lån og tidligere betalingsforpligtelser er vedligeholdt. Hvis deres register ikke er som det skal være ifølge Schufa, er det meget svært for tyskerne at låne penge. Formålet med registret er at afholde folk fra at stifte gæld som ikke kan indfries senere. Systemet er grundigt og selv små problemer vil have negativ effekt på den enkeltes rangering i Schufa. Systemet inddrager også faktorer som skifte a bank, antallet af kreditkort (også selvom disse ikke er belånt), antallet af regninger betalt efter forfaldsdag samt saldo på bankkonti. Derfor er tyskere meget omhyggelige med at betale faktura til tiden. Dette system har stor indvirkning på kundeevalueringen foretaget af Fellow Finance.

Om tyske låntagere

Lånerenten på det tyske peer-to-peer marked er omkring 8 til 10%, afhængigt af kreditscoren.

Gælds inddrivelse og inkasso

Inddrivelsen af ubetalt gæld er i Tyskland faciliteret i samarbejde med udvalgte inkasso selskaber. Vi udsender altid betalingspåmindelser, og prøver at opnå kontakt til kunden telefonisk. Hvis disse initiativer ikke er nok til at inddrive udestående betalinger, bliver inddrivelsen af gælden overtaget af et inkassoselskab og om nødvendigt går vi rettens vej. I skrivende stund sælger vi ikke ubetalte lån til inkassoselskabet.

Gælds inddrivelse og inkasso<

Intet på denne side er eller skal tolkes som investeringsanbefalinger. Der er altid risici involveret i investering og investor skal tage disse med i sine overvejelser når der gøres investeringsbeslutninger. Desuden skal investor altid tage målet med investeringen samt personlig økonomi med i overvejelserne. Investeringernes værdi og afkast kan ændres og der er mulighed for at tabe alt investeret kapital. Historisk afkast er ikke en garanti for fremtidigt afkast. Du kan læse mere om risici here.