P2P-lån er en låneaftale mellem mennesker

Peer-to-peer-lån eller person-til-person-lån (P2P-lån), er en globalt anerkendt låneform, hvor personer låner af hinanden i overensstemmelse med fælles aftalte vilkår, og er en form for crowdfunding, hvor låntagning sker uden indblanding fra en bank eller andet finansielt selskab. I vores onlinetjeneste foreslår långiveren en rente, som denne er villig til at låne sin kapital ud til, og låntageren afgør derefter selv om han/hun accepterer et lånetilbud til denne rente. Når parterne er enige om vilkårene for lånet, træder låneaftalen i kraft, når lånet overføres til låntagerens konto. Naturligvis opretholder vi anonymiteten mellem parterne i P2P-lånet, så långiveren og låntageren ikke kan identificere hinanden.

Person-til-person-lån er verdens ældste låneform: mennesker har altid lånt penge til hinanden og enes om vilkårene for udlån. Først nu, med hjælp af digitaliseringen af samfundet, er det blevet muligt at skabe en markedsplads online, hvor folk hurtigt og nemt kan låne penge til hinanden, samtidig med at anonymitet opretholdes. P2P-lån er en del af den moderne deleøkonomi.

Beregn månedlig afdrag for lånet

kr/mdr

ANSØG OM LÅN

Repræsentativt eksempel: Et lån på 80.000 kr. med 7 års løbetid og en årlig rente på 8,00 %, har en effektiv rente på 12,82 % inkl. oprettelsesgebyr på 5 % af lånekapitalen. Det samlede beløb, der skal betales (inkl. amortisering, rente og gebyrer) udgør 113.114,50 kr. fordelt på 84 afbetalinger, hvilket svarer til 1.346,96 kr./mdr. Eksemplet er beregnet d.23/01-2019 og forudsætter, at renter og gebyrer er uændrede i løbet af kreditperioden.

Fellow Finance Plc har en betalingsinstitutslicens fra Finanstilsynet.

Udlåning af privatpersoner

P2P-udlåning sker via en onlineplatform, en moderne, fleksibel og transparent måde at komme overens med vilkårene for lånet. At låne fra privatpersoner adskiller sig ikke i praksis fra at ansøge om et lån fra en bank. Låntageren udfylder på samme måde en låneansøgning, og hvis man modtager et lånetilbud og vælger at acceptere dette, vil det fulde beløb blive overført til låntagerens konto samme dag. Låntageren behøver ikke at bladre igennem alle tilbud separat, da ansøgeren altid vil få vist det mest gunstige lån, selvom dette kan inkludere massevis af långivere. Derudover, behøver låntageren og långiveren ikke at blive enige om lånevilkårene separat, da det sker automatisk i vores onlinetjeneste efter, at låntageren har accepteret lånevilkårene og igen af långiveren, når denne investerer i lånet. Fellow Finance tager sig af alle lånelaterede administrationer mellem de involverede parter.

P2P-lån er lige så nemt for låntageren som at tage et lån fra en bank. Lånebeløbet kommer fra en kilde og betales tilbage til en enkelt konto. Låntageren og långiveren kommunikerer ikke direkte mellem hinanden, men alle spørgsmål vedrørende lånet håndteres af Fellow Finance.

Rente P2P-lån

P2P-lån er en handel mellem to individer, og vi som virksomhed angiver ikke renten. I stedet skabes renten gennem en auktion, hvor långivere konkurrerer om at finansiere dit lån. Kun långivere, der tilbyder de mest gunstige renter, får mulighed for at finansiere din låneansøgning. Dette muliggør, at låntageren altid for tilbudt den billigste finansieringsmulighed på markedet. Efter at have modtaget lånetilbudet, kan låntageren roligt beslutte sig for at enten acceptere eller afvise tilbuddet. Auktionsprincippet medfører også fordele omvendt, da desto mere lukrativ låntageren er, desto bedre tilbud kan denne få fra långiverne. Derfor anbefales det at udfylde alle informationer ved ansøgningen, som kan styrke billedet af din solvens, så långivere kan få det bedste og mest tydelige billede af din betalingsevne. På grund af den markedsbaserede rente, er person-til-person-lån blevet en af de mest attraktive alternativer på udlånsmarkedet, når man sammenligner mellem renter, som tilbydes af forskellige lånudbydere, der tilbyder privatlån uden sikkerhed.

Vilkår P2P-lån

Afdragsperioden er 1-10 år, men du har til enhver tid mulighed for at tilbagebetale hele dit lån uden ekstra omkostninger. Du kan også få afdragsfrie måneder eller udsætte forfaldsdagen med to uger. Du kan ligeledes forhøje dit lån hver tredje måned.

Lån mellem mennesker

P2P-lån er vokset betydeligt i og med, at crowdfunding i dag er en globalt anerkendt og fleksibel form for finansiering. I dag diskuteres de hurtige kreditter ofte som fx sms-lån, men P2P-lån er et reelt og trygt banklignende alternativ. Det er et billigere og mere fleksibelt lån for låntagere, i forhold til de tidligere nævnte hurtige lån. Vores tjeneste fungerer uden skjulte omkostninger og giver låntagere en tilstrækkelig afdragstid efter kundernes vilkår. Lån uden sikkerhed både hurtigt og nemt.

Brug lånekalkulatoren til at beregne det mest passende månedlige afdrag for det beløb du behøver, til den mest passende afdragsperiode. Derefter kan du udfylde en ikke-bindende låneansøgning inden for få minutter.

Ansøg om lån

Eller vil du have mere information om lånet?

Venligst send en kontaktforespørgsel og vi kontakter dig hurtigst muligt, senest næste arbejdsdag og fortæller dig mere.

  • Spørg nu! Du kan også ringe direkte til vores nummer (+45) 36 39 58 99 på hverdage 9.00-17.00.
  • Kontakt os og udnyt af vores økonomiske ekspertise, vi hjælper dig gerne.
  • Vi hjælper dig også gerne personligt med at udfylde din låneansøgning.